top of page

 Wat doen wij als  

 organisatie ?  

Informatie

Nieuws 

home > nieuws

Bloemrijk grasland

 

Een bloemrijk grasland bevat naast grassen ook veel meerjarige bloemen. In een bloemrijk grasland wordt de bodem niet of nauwelijks verstoord en wordt jaarlijks 1 tot 2 keer gemaaid.

De bodem moet relatief schraal zijn of jaarrond zeer vochtig. Door het maaisel steeds af te voeren, is de bodem te verschralen.

In onderstaande handleiding staat beschreven hoe u dit resultaat kunt bereiken.

Jubileum uitgave: 20 jaar SLE

In deze extra uitgave van de Knotpraat wordt met veel genoegen beschreven hoe het allemaal is begonnen en welke projecten de afgelopen jaren onder handen zijn genomen.

Knotpraat 182

De laatste activiteiten van dit seizoen komen hierin aan bod. Nog even de laatste puntjes op de i en dan is het tijd voor vakantie.

Knotpraat 181
De namen en taken van de bestuursleden van de SLE. Veel diverse activiteiten waaronder het knotten van wilgen, bestrijding van de Amerikaanse vogelkers, plaatsing van een ooievaarsnest, inplanten van heggen en bomen en werkzaamheden op het landgoed Huis op de Bergen.

Knotpraat 180

De 1e Knotpraat van 2023. In de eerste plaats het heengaan van onze vrijwilliger Heim Nagelhout. Hij was onze fruitboomexpert en een prettig mens. Vriendelijk en enthousiast. Hij zal worden gemist.

Verder een verscheidenheid aan activiteiten: prunusbestrijding, wilgen knotten, inplanten en onderhoud fruitbomen, inplanten bosplantsoen en nog veel meer.

Knotpraat 179
De Vrijwilligersavond, bestrijding Amerikaanse vogelkers, verwijdering ooievaarsnest, wilgen knotten en de Natuurwerkdag. Dit en nog meer in deze Knotpraat. Veel leesplezier.

Knotpraat 178

Het ringen van de oeverzwaluwen is een jaarlijks terugkerende activiteit. U leest er over in deze Knotpraat. Ook aandacht voor de rondleiding over het landgoed van de familie Joustra.

 

Knotpraat 177

In memoriam Eddy Otten. Een groot verlies voor de SLE. Hij zal worden gemist. Verder komen onze activiteiten in houtwallen, houtsingels en boomgaarden aan de orde.

 

Knotpraat 176

Na corona gingen we weer aan de slag! Het 1e project van 2022 was het knotten van 4 wilgen. Daarna werd de opslag rond het ooievaarsnest achter het gemeentehuis verwijderd. Ook werd er een houtsingel ingeplant op het terrein van de familie Joustra.

 

bottom of page