Landhekken

Authentieke boerenlandhekken verfraaien het buitengebied en vervangen de meest wonderlijke hekken die het landschap ontsieren. Dat is de reden dat SLE al vanaf 2000 deze landhekken is gaan maken. 

Inmiddels zijn er al meer dan 250 hekken door SLE-vrijwilligers gemaakt en geplaatst. De standaard hekken zijn 4 meter breed, soms voorzien van zijschoren aan weerszijden van het hek. Ook tweedelige hekken kunnen worden gemaakt op voorwaarde dat de eigenaar zelf voor de middenaansluiting zorgt. 

Ook kleine hekken, zoals loophekjes, behoren tot de mogelijkheden. De vervaardiging van de hekken vindt plaats in onze Knotschuur. Het hout voor het hek is van Lariks; de palen zijn van Douglas. Voor de duurzaamheid is het hout onder vacuümdruk geïmpregneerd.

Voor het plaatsen van de hekpalen maken we gebruik van een motorgrondboor. Er wordt geboord tot een diepte van 120 cm. Vooraf moet bekend zijn of er leidingen (telefoon, stroom, gas, riool) aanwezig zijn. Dit is via Klic-melding bij het kadaster opvraagbaar. Zowel in open of gesloten stand van het hek is het belangrijk dat het ondersteund wordt. Met een ketting wordt het hek in gesloten toestand met de hekpaal vastgezet.

Meer informatie in de onderstaande PDF:

Hekkenfolder180804.pdf

---//---